Tallinna Tehnikaülikool

Eesmärk:

Kursus annab osalejatele põhjaliku ülevaate, kuidas edukalt ja kasumlikult juhtida olemasolevat toitlustusettevõtet või luua uut.
Kursus aitab mõista ettevõtet - organisatsiooni kui tervikut.
Kuidas me saame eristuda?
Kuidas disainida oma toodet ja juhtida kliendi teekonda?
Kuidas saavutada ühtsust toitlustusettevõtte toimingutes?
Kuidas meil oleks meeskonnana huvitav koos toimida?
Kuidas olla kasumlikud?

Sihtgrupp:

Kursus on suunatud eeskätt toitlustuses töötavatele inimestele, restoranijuhtidele ja omanikele, toitlustusjuhtidele, sommeljeed, vahetuse vanematele ja peakokkadele. Kui vajad värskendust oma igapäevastele erialastele mõtetele, siis Sind me just ootame toitlustuskorralduse koolitusele.

Teemad:

Plokk 1
RESTORANIDE JUHTIMISE ÜLEVAADE - 12 ak/h
- Ettevõtlus toitlustuses
- Toitlustusettevõtte tüübid ja äriideed
- Toitlustusettevõtte töö strateegiline planeerimine
- Struktuurne ja fokusseeritud juhtimine
- Lean Management - ettevõttes toimuvate protsesside efektiivne kulusäästlik juhtimine

Plokk 2
TOITLUSTUSETTEVÕTTE FINANTSJUHTIMINE JA FINANTSANDMETE KASUTAMINE JUHTIMISOTSUSTE TEGEMISEL 12 ak/h
- Toitlustusettevõtte finantsid
- Toitlustusettevõtte tulude ja kulude jagunemine ning juhtimine
- Eelarve ja selle praktiline koostamine tunnis loodava näite põhjal
- Palgaarvestuse põhimõtted

Plokk 3
TOITLUSTUSETTEVÕTETE TÖÖKORRALDUS 12 ak/h
- Köögi- ja saalitöökorralduse alused
Töökorralduse põhimõtted ning ruumide planeerimine saalis ja köögis
Toiduseadus, ristsaastumine
Igapäevatöö juhtimine, planeerimine ja töökorraldus teenindus- tootmisruumides
- Toitlustusteeninduse alused
Klienditeekonna kujundamine
Kliendikeskne teenindus

Plokk 4
TOODETE JA TEENUSTE KALKULATSIOONID JA HINNAKUJUNDUS - 12 ak/h
- Retseptiga ja retseptita kaubakulu juhtimine
- Kalkuleerimise alused - retseptide praktiline koostamine
- Oma - ja müügihinnakujundus
- Menüüde struktuur ja ülesehitus
- Erinevate ürituste (pulmad, sünnipäevad jt peod) efektiivsete hinnapakkumiste koostamine ja pidude ülesehitus.

Plokk 5
TURUNDUSE OLEMUS. ETTEVÕTTE TURUNDUS. SOTSIAALMEEDIA - 12 ak/h
- Turunduse mõiste ja olemus
- Restorani juhtimine läbi turunduse
- Kliendiporfiili loomine
- Turunduse planeerimine ja turunduskanalid
- Turundusplaani koostamise alused
- Toode/teenus ja hind
- Sotsiaalmeedia, uuemad trendid

Plokk 6
ETIKETT, PROTOKOLL, KOKKULEPPED, REEGLID JA STANDARDID TOITLUSTUSETTEVÕTTES- 6 ak/h
- Rahvustevahelised erinevused
- Protokoll, tseremoonia ja etikett
- Suhtekorraldus, ürituste ettevalmistamine ja läbiviimine

Plokk 7
TOITLUSTUSETTEVÕTTE SISETOIMINGUD - IGAPÄEVASED TÖÖPROTSESSID JA NENDE EFEKTIIVNE JUHTIMINE
KAUPADE LIIKUMINE, LAOARVESTUS JA INVENTUURID. - 12 ak/h
- Ostutegevus ja selle mõju (sh lepingud)
- Laoarvestuse põhimõtted
- Kaupade liikumise kord
- Inventuuride tähtsus ja läbiviimise kord

Plokk 8
TULEMUSLIKU PERSONALIPOLIITIKA VÄLJAARENDAMINE -12 ak/h
- Personali juhtimine
- Personali planeerimine
- Personali värbamine ja värbamisprotsessi läbiviimine
- Personali valik, CV ja tööintervjuude läbiviimine
- Uute töötajate sisseelamisprogramm ja liitmine meeskonnaga
- Ametijuhendid
- Tööaja juhtimine, selle kontroll ja töögraafikud
- Töölepingud
- Generatsioonidevahelised erinevused?

Plokk 9
VEINIÕPETUS - TEOORIAS JA PRAKTIKAS - 12 ak/h
- Veiniõpetuse algteadmised: terroir, viinamarjad, veini valmistamine jne
- Veinikaart, veinide rotatsioon laos, veinide praktiline käsitlemine teeninduses.

Kursusel esinevad külalislektorid. Oma ala parimad viivad teid kurssi vastava valdkonna toimingutega.

NB! Kursuse jooksul teevad osalejad iseseisvaid harjutusi ja kodutöid. Kodutööde raames tutvutakse erinevate toitlustusettevõtetega. Analüüsitakse ja vahetatakse mõtteid erinevate klienditeekondade kujunduse ja muude ettevõttes toimuvate protsesside üle. Tutvutakse toitlustusmaastikul toimuvaga nii kodu- kui välismaal. Toimuvad esitlused ja arutelud hetkel aktuaalsete ühiskondlike teemade üle.. Kursusele annab erilise väärtuse sünergia, mis õppetöö käigus tekib nii kursusekaaslaste kui ka õppejõudude vahel. Osalejad jagavad oma teadmisi ja kogemusi, mis aitavad paremini mõista valdkonna arenguid ja muutuste protsesse.

Korraldajad jätavad endale õiguse teha muudatusi ajakavas ja loengute järjestuses.

Õpiväljundid:

Kursuse läbinu: teab ja tunneb toitlustusettevõttes tehtavaid tegevusi ning töökorraldust; oskab korraldada toitlustusettevõtte tööd; oskab analüüsida finantse, tulusid ja kulusid ning on võimeline vastu võtma kasumlikke otsuseid; on võimeline üles ehitama ettevõtte struktuuri ja teab kui palju ja milliste oskustega inimesi on vaja antud ettevõttesse; tunneb palgaarvestuse põhimõtteid; suudab planeerida ja läbi viia tulemusliku värbamise; oskab planeerida ja juhtida nii saali kui köögi töökorraldust; teab turunduse põhialuseid ja oskab suunata ettevõtte turundust, kasutades selleks erinevaid turunduskanaleid sh sotsiaalmeediat; omab teadmisi protokollist ja etiketist; oskab läbi viia erinevaid üritusi; oskab esitada hinnapakkumisi, teha omahinna- ja müügihinna kalkulatsioone; oskab koostada ürituste eelarveid; tunneb menüüde ülesehitust ja omab esmaseid teadmisi veinidest; omab ülevaadet lepingutest, laomajandusest ja inventuuridest; teab peamisi valdkonda puudutavaid seadusi.

Hindamiskriteeriumid:

Eksam koosneb testist (70%) ja suulisest küsimusest (30%). Kursuse sooritamiseks on vajalik saada 65% õigeid vastused.

Tunnistus:

TalTech tunnistus

Keel:

Eesti

Lektor:

Ritta Roosaar

Maht:

auditoorne õppetöö: 102 akadeemilist õppetundi
iseseisev/muu õppetöö: 54/54 akadeemilist õppetundi

EAP:

6

Kontakt:

Maarja Tosso, 6203943, maarja.tosso@taltech.ee

Hind:

2049.18 € + KM/osaleja

Registreerumise tähtaeg:

23.02.2022 23:59

Asukoht:

Tallinna Tehnikaülikool, Ehitajate tee 5

Ajakava:

21.02.2022


10:00 - 15:15

RESTORANIDE JUHTIMISE ÜLEVAADE


22.02.2022


10:00 - 15:15

RESTORANIDE JUHTIMISE ÜLEVAADE


07.03.2022


10:00 - 15:15

TOITLUSTUSETTEVÕTTE FINANTSJUHTIMINE JA FINANTSANDMETE KASUTAMINE JUHTIMISOTSUSTE TEGEMISEL


08.03.2022


10:00 - 15:15

TOITLUSTUSETTEVÕTTE FINANTSJUHTIMINE JA FINANTSANDMETE KASUTAMINE JUHTIMISOTSUSTE TEGEMISEL


14.03.2022


10:00 - 15:15

TOITLUSTUSETTEVÕTETE TÖÖKORRALDUS


15.03.2022


10:00 - 15:15

TOITLUSTUSETTEVÕTETE TÖÖKORRALDUS


21.03.2022


10:00 - 15:15

TOODETE JA TEENUSTE KALKULATSIOONID JA HINNAKUJUNDUS


22.03.2022


10:00 - 15:15

TOODETE JA TEENUSTE KALKULATSIOONID JA HINNAKUJUNDUS


04.04.2022


10:00 - 15:15

TURUNDUSE OLEMUS. ETTEVÕTTE TURUNDUS. SOTSIAALMEEDIA


05.04.2022


10:00 - 15:15

TURUNDUSE OLEMUS. ETTEVÕTTE TURUNDUS. SOTSIAALMEEDIA


06.04.2022


10:00 - 15:15

ETIKETT, PROTOKOLL, KOKKULEPPED, REEGLID JA STANDARDID TOITLUSTUSETTEVÕTTES


18.04.2022


10:00 - 15:15

TOITLUSTUSETTEVÕTTE SISETOIMINGUD - IGAPÄEVASED TÖÖPROTSESSID JA NENDE EFEKTIIVNE JUHTIMINE KAUPADE LIIKUMINE, LAOARVESTUS JA INVENTUURID.


19.04.2022


10:00 - 15:15

TOITLUSTUSETTEVÕTTE SISETOIMINGUD - IGAPÄEVASED TÖÖPROTSESSID JA NENDE EFEKTIIVNE JUHTIMINE KAUPADE LIIKUMINE, LAOARVESTUS JA INVENTUURID.


09.05.2022


10:00 - 15:15

TULEMUSLIKU PERSONALIPOLIITIKA VÄLJAARENDAMINE


10.05.2022


10:00 - 15:15

TULEMUSLIKU PERSONALIPOLIITIKA VÄLJAARENDAMINE


23.05.2022


10:00 - 15:15

VEINIÕPETUS - TEOORIAS JA PRAKTIKAS


24.05.2022


10:00 - 15:15

VEINIÕPETUS - TEOORIAS JA PRAKTIKAS


Asukoht:

Tallinna Tehnikaülikool, Ehitajate tee 5

Hind:

2049.18 € + KM/osaleja

Maht:

auditoorne õppetöö:
102 akadeemilist õppetundi
iseseisev/muu õppetöö:
54/54 akadeemilist õppetundi

EAP:

6

Õppekavarühm:

Majutamine ja toitlustamine

Kontakt:

Maarja Tosso, 6203943, maarja.tosso@taltech.ee