Tallinna Tehnikaülikool

Eesmärk:

Õppemooduli eesmärk on arendada ja disainida omanäoline ning keskkonnasõbralik toidutoode, mis oleks ahvatlev ning vastaks valitud sihtgrupi ootustele. Mooduli tegevuse eesmärgiks on soodustada tervikliku ja kestliku maailmapildi tekkimist ning aidata mõista seoseid erinevate valdkondade teadmiste vahel.

Sihtgrupp:

9.-12. klassi õpilased

Teemad:

Tuleviku insener-disainer (TID) on uudne ja Eestis ainulaadne õppeprogramm, mille laiem teema on kliimamuutused ning nende mõju ühiskonnale. Moodulis “Kuidas disainida keskkonnasõbralikku toidutoodet?” integreeritakse inseneeria ja disain toidutoote ning selle pakendi väljaarendamiseks. Programmi läbiviimist rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.

Õpiväljund:

Mooduli läbinud õpilane mõistab toidutoote arendamise protsessi ning tunneb olulisi toidu tootmise, pakendamise ja säilitamise põhimõtteid. Oskab kaardistada toote sihtrühma, määrata oma- ja müügihinda, leida keskkonnasõbralikke tootmisvõimalusi ning teab toidutoote disainimise ja pildistamise aluseid.

Keel:

Eesti

Maht:

auditoorne õppetöö: 60 akadeemilist õppetundi

EAP:

2

Tunnistus:

TalTech tunnistus

Lektor:

Jaana Taar, Tiina Vänt, Kristi Koppel (TLÜ); Vitali Valtanen (EKA); Kristel Vene, Erki Kärber (TalTech)

Kontakt:

Katariina Pops, 620 3686, katariina.pops@taltech.ee

Hind:

60 €/osaleja

Registreerumise tähtaeg:

18.09.2023 23:59

Asukoht:

Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikool

Ajakava:

23.09.2023


10:00 - 15:15

Mooduli tutvustus. Sissejuhatus teemasse.


14.10.2023


10:00 - 15:15

Kohtumine toidutehnoloogiga. Arendus tööstuslikus toidutootmises. Toidu sensoorika.


04.11.2023


10:00 - 15:15

Sihtrühm, säilivus, jätkusuutlikkus, tervislikkus. Nõuded toidutootele ja pakendiinfole. Organoleptilised katsed.


25.11.2023


10:00 - 15:15

Valitud retsepti katsetamine I. Tootmisprotsessi analüüs. Toote atraktiivsus sõltuvalt sihtrühmast.


09.12.2023


10:00 - 15:15

Toidutoote ja pakendi disaini alused.


03.02.2024


10:00 - 15:15

Valitud retsepti katsetamine II. Kalkulatsioonid, optimeerimine, ajakulu.


09.03.2024


10:00 - 15:15

Pakendimaterjalid ja nende mõju keskkonnale. Söödav pakend.


06.04.2024


10:00 - 15:15

Pakendi disainimine. Toidutoote pildistamine.


20.04.2024


10:00 - 15:15

Valitud retsepti katsetamine III. Pakendamine.


11.05.2024


10:00 - 15:15

Lõpuüritus. Toodete esitlemine. Tunnistuste jagamine.


Asukoht:

Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikool

Hind:

60 €/osaleja

Maht:

auditoorne õppetöö:
60 akadeemilist õppetundi

EAP:

2

Kontakt:

Katariina Pops, 620 3686, katariina.pops@taltech.ee