Tallinna Tehnikaülikool

''Multilevel Marketing: Pyramid-Shaped Schemes or Exploitative Scams?''

23. septebril kell 16:00-17:00 toimub Majandusanalüüsi ja rahanduse instituudi teadusseminar ''Multilevel Marketing: Pyramid-Shaped Schemes or Exploitative Scams?’’.

Osaleda saab MS Teamsi kaudu.

Yair Antler (Tel Aviv University)

Kokkuvõte inglise keeles:

Motivated by the growing discussion on the legitimacy of multilevel marketing schemes and their resemblance to pyramid scams, we compare the two phenomena based on their underlying compensation structures. We identify the conditions on the tendency of agents to spread information by word of mouth, under which a principal can design a pyramid scam to exploit a network of agents whose beliefs are coarse. We find that a pyramid scam is sustainable only if its underlying reward scheme compensates each participant based on at least two levels of recruitment, i.e., the people he recruits and the people they recruit.

Tallinna Tehnikaülikooli Majandusanalüüsi ja rahanduse instituudi avatud teadusseminarid toimuvad tavaliselt kuu teisel ja neljandal kolmapäeval nii kohapealse kui online osalemisvõimalusega, kui ei ole teatatud teisiti. Ettekanne kestab umbes 45 minutit, millele järgneb veerand tundi arutelu. Seminar toimub inglise keeles. Ettekande aluseks olev artikkel on üldjuhul kättesaadav seminaril kohapeal. Majandusanalüüsi ja rahanduse instituudi teadusseminarid toimuvad koostöös Euroopa Liidu rahastatava Horisont 2020 teadus- ja innovatsiooniprogrammi grandiprojektiga nr 952574 „Indiviidi käitumine ja majanduslik tulemuslikkus: Metodoloogilised aspektid ja institutsionaalne kontekst“ [www.taltech.ee/ibep]. Küsimuste korral vőib pöörduda

IBEP seminaride koordinaatori Rachatar Nilavongse poole.

Laeb infot...