Eesti Teadusagentuur, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldavad 9. aprillil Nutika toidu päeva, kus teiste seas tutvustab TalTechi toiduteadlane Kristel Vene ettevõtete ja ülikoolide omavahelise koostöö võimalusi.
Kokkuvõte: Teadus- ja arendustegevuse ning innovatsiooni võimalused toidusektori töötlevas valdkonnas ettevõtete konkurentsivõime kasvatamisel
Sihtgrupp: toiduvaldkonna ettevõtted, teadus- ja arendusasutused, teadlased.
Korraldajad: Eesti Teadusagentuur, Eesti Toiduainetööstuse Liit, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.
Moderaator: Sirje Potisepp, Eesti Toiduliidu juhataja.
Seminaril osalemiseks palume registreeruda hiljemalt 07.04.2021 SIIN
Osalemiseks vajaliku info saadame 08.04.2021 registreerunute e-postile.
Esialgne päevakava:
10.00-10.20: Toidutrendid ja suundumused.
- Tervitussõnad. Sirje Potisepp, Eesti Toiduliidu juhataja.
- Toidutrendide uuringu tutvustus. Sirli Rosenvald, tootearenduse ja sensoorika suunajuht, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus.
10.25-11.00: Ettevõtjatepoolsed näited teadus- ja arendustegevuse kasutamisest ettevõtluses.
- Tere: innovaatilised piimatooted. Katrin Tamm, kestliku arengu juht.
- Värska vesi: mineraalvee väärindamine. Martin Raisma, äriarendusjuht.
11.00-11.35: Toidusektori väljakutsed: globaalsed trendid, tarbimisharjumused, tehnoloogilised võimalused Põhjamaades ja Euroopas, robotiseerimine-digitaliseerimine.
- Nesli Sözer, nutika ja jätkusuutliku toidutootmise juhtivteadur, VTT, Soome (ettekanne inglise keeles).
11.35-12.10: Ettevõtjatepoolsed näited teadus- ja arendustegevuse kasutamisest ettevõtluses.
- Chaga: looduslikud tervisetooted. Siim Kabrits, tegevjuht.
- Revala: jäätise- ja piimapulbrid, piimapõhised pulbrisegud. Rein Viilu, ettevõtte juht.
12.10-12.30: Lõunapaus.
12.30-13.30: Eesti TA asutuste võimekus ja pakutavad võimalused toidusektoris.
- Tartu Ülikool. Tiina Tamm, molekulaarbioloogia õppetooli juhataja, professor.
- Tallinna Tehnikaülikool. Kristel Vene, toidutehnoloogia osakonna vanemlektor/ettevõtlusspetsialist.
- Eesti Maaülikool. Ivi Jõudu, toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia õppetooli dotsent; Piia Pääso, Polli aiandusuuringute keskuse juhataja.
- Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus. Rain Kuldjärv, tootearendusspetsialist.
- Biokompetentsikeskus BioCC. Epp Songisepp, arendussuuna juht.
13.30-13.50: Avaliku sektori tugi TA toetamiseks: tugi ja toetusmeetmed.
- EIT Food toetusmeetmed innovaatilistele ettevõtetele. Eleri Seer, Tartu Biotehnoloogia Pargi projektijuht.
- Adapter: Eesti ülikoolide ning teadus- ja arendusasutuste koostöövõrgustik. Anneli Saaroja, Adapteri projektijuht.
- Avaliku sektori (EAS, RTK, PRIA, ETAg) toetusmeetmed. Viktor Muuli, ETAg valdkonnajuht.
13.50-14.00: Päeva kokkuvõte.
Lisainfo:
www.etag.ee/uritus/seminar-nutika-toidu-paev
Viktor Muuli
viktor.muuli@etag.ee