Tallinn University of Technology

Aim of the course:

Õppemooduli eesmärk on arendada ja disainida omanäoline ning keskkonnasõbralik toidutoode, mis oleks ahvatlev ning vastaks valitud sihtgrupi ootustele. Mooduli tegevuse eesmärgiks on soodustada tervikliku ja kestliku maailmapildi tekkimist ning aidata mõista seoseid erinevate valdkondade teadmiste vahel.

Target group:

9.-12. klassi õpilased

Topics:

Tuleviku insener-disainer (TID) on uudne ja Eestis ainulaadne õppeprogramm, mille laiem teema on kliimamuutused ning nende mõju ühiskonnale. Moodulis “Kuidas disainida keskkonnasõbralikku toidutoodet?” integreeritakse inseneeria ja disain toidutoote ning selle pakendi väljaarendamiseks. Programmi läbiviimist rahastab Haridus- ja Teadusministeerium.

Study results:

Mooduli läbinud õpilane mõistab toidutoote arendamise protsessi ning tunneb olulisi toidu tootmise, pakendamise ja säilitamise põhimõtteid. Oskab kaardistada toote sihtrühma, määrata oma- ja müügihinda, leida keskkonnasõbralikke tootmisvõimalusi ning teab toidutoote disainimise ja pildistamise aluseid.

Language:

Estonian

Volume:

contact study: 60 academic hours

EAP:

2

Graduation document:

TalTech certificate

Lector:

Jaana Taar, Tiina Vänt, Kristi Koppel (TLÜ); Vitali Valtanen (EKA); Kristel Vene, Erki Kärber (TalTech)

Contact:

Katariina Pops, 620 3686, katariina.pops@taltech.ee

Price:

60 €/participant

Registration deadline:

18.09.2023 23:59

Location:

Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikool

Timetable:

23.09.2023


10:00 - 15:15

Mooduli tutvustus. Sissejuhatus teemasse.


14.10.2023


10:00 - 15:15

Kohtumine toidutehnoloogiga. Arendus tööstuslikus toidutootmises. Toidu sensoorika.


04.11.2023


10:00 - 15:15

Sihtrühm, säilivus, jätkusuutlikkus, tervislikkus. Nõuded toidutootele ja pakendiinfole. Organoleptilised katsed.


25.11.2023


10:00 - 15:15

Valitud retsepti katsetamine I. Tootmisprotsessi analüüs. Toote atraktiivsus sõltuvalt sihtrühmast.


09.12.2023


10:00 - 15:15

Toidutoote ja pakendi disaini alused.


03.02.2024


10:00 - 15:15

Valitud retsepti katsetamine II. Kalkulatsioonid, optimeerimine, ajakulu.


09.03.2024


10:00 - 15:15

Pakendimaterjalid ja nende mõju keskkonnale. Söödav pakend.


06.04.2024


10:00 - 15:15

Pakendi disainimine. Toidutoote pildistamine.


20.04.2024


10:00 - 15:15

Valitud retsepti katsetamine III. Pakendamine.


11.05.2024


10:00 - 15:15

Lõpuüritus. Toodete esitlemine. Tunnistuste jagamine.


Location:

Tallinna Tehnikaülikool, Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikool

Price:

60 €/participant

Volume:

contact study:
60 academic hours

EAP:

2

Contact:

Katariina Pops, 620 3686, katariina.pops@taltech.ee