Tallinna Tehnikaülikool

2.-30. septembrini onTehnikaülikooli raamatukogu ja majandusmaja vahelises galeriis eksponeeritud MTÜ Mondo maailmahariduskeskuse näitus "Sa oled, mida sööd".

Näituse pilt toidust

„Enam kui veerand globaalselt õhku paisatavatest kasvuhoonegaasidest on seotud toidu tootmisega. Lisaks kasvuhoonegaasidele on toidu keskkonnamõjud seotud bioloogilise mitmekesisuse vähenemisega, mullaviljakuse halvenemisega, maa- ja veekasutuse ning reostumisega, hapestumise, eutrofeerumise, metsade hävitamise ja taimekaitsevahendite kasutamisega. Sotsiaalmajanduslikult ka lapstööjõu kasutamise, tööohutuse, ebaõiglaste palkade jms. Arenenud riikides on umbes iga teine inimene ülekaaluline, samas iga kümnes inimene maakeral kannatab tühja kõhtu,“ kommenteerib ärikorralduse instituudi lektor ja toitumisnõustaja Eliis Salm. „Kõik me teeme päevas keskmiselt kolmel korral olulise, sageli aga mitte teadliku valiku – mida omale taldrikule tõstame. Unustame, et lisaks tervisele mõjutab meie toiduvalik ka kõike meie ümber: teisi inimesi, loomi ning keskkonda. Eksponeeritav näitus aitab seda teadlikkust pisut ehk tõsta.“

Vaata ka saadet „Ekspert eetris“ Tehnikaülikooli õppejõud Eliis Salmiga toidu keskkonnamõjust.

Laeb infot...