Tallinna Tehnikaülikool

Mudelism sobib suurepäraselt inimestele, kes on huvitatud ajaloost ja kõikvõimalikust tehnikast, mida inimkond on aja jooksul kasutanud ning mis ka tänapäeval rakenduses. Detailiderohkus nõuab ka täpsust ja kannatlikkust. Valida võib nii erinevate materjalide (puit, plastik, metallisulamid, kartong) kui ka teemade vahel, milleks on enamasti õhusõidukid, laevad, autod, rongid ja sõjamasinad. Üksikuid objekte võib kujutada ka osana mõnest stseenist, andes neile juurde ajaloolist mõõdet ja konteksti. Sel juhul on tegemist dioraamiga.

Näitus miniatuurne tehnika

Käesoleval näitusel „Tehnika miniatuuris“ on välja pandud 59 erinevates mõõtkavades militaarmudelit, dioraami või figuuri. Esindatud on mitmed sõidukite ja relvade tüübid, nagu näiteks lennukid, allveelaevad, suurtükid, mitmed sõjamasinad ja palju muud huvitavat. Mudelite aluseks olevad reaalsed objektid on küll eri päritolu ning olnud kasutusel eri aegadel, kui nii mõnigi neist on leidnud oma koha Eesti sõjaajaloos.

Näitusel on esindatud kuue meistri kätetöö: Kalle Kindel, Meelis Kupits, Kristjan Lind, Levar Mikkiver, Urmas Plinkner, Karl Raba.

Näituse idee: Kaarin Birk. Plakati kujundus: Tiia Eikholm, näituse kujundus: Kristjan Lind.

Näitus raamatukogu 2. korruse lugemissaalis jääb avatuks kuni 2. aprillini.

Laeb infot...