Sind huvitab, mis meie söögilauda katab, kuidas toitu toodetakse ja soovid valdkonda süvitsi tundma õppida? Sul on juba olemas baasteadmised toidutehnoloogiast, keemiast, bio- või geenitehnoloogiast? Toidutehnoloogia ja –arenduse magistrikava valmistabki ette spetsialiste töötamaks toidusektoris - nii tootmises, tootearenduses, kvaliteedikontrollis, riigiasutustes kui ka teaduses.
Eriala sisu
Toidutehnoloogia ja –arenduse magistrikava valmistab ette spetsialiste töötamaks toidusektoris - nii tootmises, tootearenduses, kvaliteedikontrollis, riigiasutustes kui ka teaduses. Kohustuslikes ainetes saad selgeks ainevahetuse ja toitainete rolli dieedis, toidu töötlemise protsessid, toidu tootmisel toimuvad füüsikalised protsessid ning kuidas need mõjutavad toidu omadusi, toiduohutuse ja kvaliteedi tagamise, toidu- ja biotehnoloogia analüüsimeetodid ning läbid praktika tootmises või laboris. Tuleb aga märkida, et õppekavas on palju valikaineid, et saaksid õppida just sind huvitavaid erialateadmisi.
Spetsialiseerumine toimub vastavalt sinu valikule. Toidutehnoloogias omandad teadmised erinevate toiduainete bioloogilistest, keemilistest ja füüsikalistest omadustest ning oskused viia läbi nende töötlemist ja tootearendust. Toiduteaduses omandad teadmised toiduainete analüüsimeetoditest, alates klassikalistest toidukoostise analüüsidest kuni detailsete toidu maitse- ja tekstuurianalüüsideni. Saad teada kuidas kasutada ja arendada toiduohutuse, toidumärgistuse ja toitumisalaste väidete seadusandlust.
Meie tudengitel on võimalik ennast täiendama minna vahetusüliõpilasena näiteks Soome, Portugali või Saksamaale. Partnerülikoolideks on:
- University of Helsinki
- Polytechnic Institute of Viana do Castelo
- Neubrandenburg University of Applied Sciences
Tutvu toidutehnoloogia ja -arenduse õppekava täisversiooniga
Tulevik
Magistrikraadiga lõpetanud toiduspetsialistid on oodatud Eesti suuremates toiduettevõtetes (Kalev, Põltsamaa Felix, Nõo Lihatööstus, Saku Õlletehas, Leibur, Fazer jpt), uurimisasutustes (AS TFTAK, Põllumajandusuuringute Keskus) ja avalikus sektoris (Veterinaar- ja Toiduamet, Maaeluministeerium). Meie lõpetajad töötavad tehnoloogidena, tootearendajatena, kvaliteedispetsialistidena, tootmisjuhtidena. Avalikus sektoris on oodatud toiduvaldkonna spetsialistid, laborites mikrobioloogid ja toidukvaliteedi spetsialistid. Kõikide ametikohtade tööülesanded on seotud toidutoodete tootmise, innovatsiooni, toiduohutuse ja kvaliteediga. Samuti on võimalik teha karjääri teaduses.
MIKS ÕPPIDA TOIDUTEHNOLOOGIAT JA -ARENDUST JUST TALTECHIS?
Tallinna Tehnikaülikooli toidutehnoloogia ja –arenduse magistrikava annab väga head toidutehnoloogia teadmised ja ning elukestva õppe oskused. Õpetame spetsialiste Eesti olulisemate toidutehnoloogiate jaoks: pagaritööstus, kondiitritööstus, puuviljade-köögiviljade töötlemine, kalatööstus. Lisaks on võimalik spetsialiseeruda toitumisele, tootearendusele, tooteohutusele või teadusuuringutele.
Põnevat lisainfot
- Juhan Kanemägi: toidu hindamine algab lõhnast ja väljanägemisest
- Mis teeb ühest rummist maailma parima rummi ja mis rolli mängivad selles Eesti toiduteadlased?
- Eesti teadlased: inimene saab oma soolebaktereid otseselt mõjutada
- Mida kauem on toit soolestikus, seda rohkem tekib seal "aeglasi" baktereid
- Intervjuu toidutehnoloog Anna Traksmaaga
Vaata ka allolevaid videoid!