Tallinna Tehnikaülikool

Oma õpingutest, tudengielust ning töö ja õpingute ühildamisest räägivad TalTechi taskuhäälingus ettevõtja ja TalTechi toidutehnoloogia ja -arenduse magistriõppe vilistlane Kaisa Orgusaar ning toidu- ja geenitehnoloogia erialal (nüüd on õppekava nimi toidu- ja biotehnoloogia) toidu suunda õppinud bakalaureusetudeng Mihkel Külm.

Toidutehnoloogia

Kuula saadet

„Äge, et juba esimesel nädalal läksime laborisse asju õppima ja tegema,“ rõõmustab Mihkel Külm õppe praktilisuse üle ja leiab, et see on loengutes omandatud teadmiste kinnistamiseks väga oluline. Üks lemmikumaid õppeaineid oli vilistlasel Kaisa Orgusaarel toidu sensoorne analüüs, kus õpitakse toitu hindama nii visuaalselt kui maitsemeelte kaudu. „See avardab teadlikkust, kuidas me üldse toitu tajume. Inimesed tajuvad ja tunnetavad maitseid väga erinevalt,“ leiab ta.

Taskuhäälingus kuuleb ka toidutööstuse väljakutsetest ja jätkusuutlikust toidust ning laborilihast. Samuti sellest, kuidas hea ajaplaneerimisega on võimalik õpingute kõrvalt teha ka erialast tööd ning olla aktiivne tudengielus. Mihkel rõhutab, et lisaks loenguteadmistele on väga olulised ka pehmed oskused, projektijuhtimise võimekus, oskus koostada sporsorkirju ja ka inimesi motiveerida. Seda kõike aitab omandada aktiivne osalemine  tudengiorganisatsioonides. „Üks põhjus, miks tulin TalTechi oli just tudengielu. Meil on siin nii palju erinevaid tudengiorganisatsioone alustades Filmiklubist, Robotiklubist, Fotoklubist või Turundusklubist, lõpetades selliste suurte organisatsioonidega nagu BEST-Estonia või meie üliõpilaskogud,“ julgustab ta tudengielus osalema.

Tutvu toidu- ja biotehnoloogia erialaga

Vaata toidutehnoloogia ja -arenduse õppekava

Laeb infot...